Swiss House is Buried Under the Earth

In a location as picturesque as Vals, Switzerland, it’s difficult to imagine any new construction that wouldn’t impose on the beautiful landscape. So when the rare opportunity was granted to construct a new dwelling just a stone’s throw away from the famed Vals thermal baths, it was of paramount importance to not disturb the tranquil site. Designed by the architects of SeArch and Christian Müller, this underground house exemplifies the notion that thoughtfully constructed buildings can live in harmony with their surrounding environs.

Situated in the Swiss village of Vals deep in the mountains, the house is almost undetectable. Set below ground, the concrete structure features a wide oval opening that one arrives at via a set of stones steps embedded in the steep incline. At the top of the stairs a central patio is surrounded by a wide spanning façade formed of large window openings, which provide luminous reflections of the Alpine vista on the opposite side of the narrow valley.

Bathed in an abundance of natural light, the house is far more glamorous than your typical underground bunker. It includes all of your typical amenities such as a full kitchen, dining area, guest room, and entertainment area, while features like the underground pathways give the residence a touch of military flair. By building the house underground, the architects were able to almost completely eliminate the need for heating or cooling in the winter and summer months.

Advertisements

0 Responses to “Swiss House is Buried Under the Earth”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: